Wednesday, February 20, 2008

Δημοψήφισμα, η φωνή του λαού

Μία Κυβέρνηση μειοψηφίας με μόλις 42,5% ετοιμάζεται να δώσει τις δικές της λύσεις σε δύο θέματα που θα μας απασχολήσουν για μία ή και περισσότερες ζωές. Το ασφαλιστικό και το Σκοπιανό θέματα που θα είναι μέχρι το τέλος τους βίου μας βρίσκουν «λύση» μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Οι ΗΠΑ, επιζητούν απάντηση εντός 15θημέρου, ενώ προς ψήφιση εν μέσω Ζαχοπουλιάδας και χιονοθύελλας πάει και το ασφαλιστικό.
Πολύ σοβαρές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας και σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο χώρας, αποφάσεις που θα παρθούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς τη αληθινή βούληση των πολιτών.
Αληθινή βούληση που μόνο με ένα δημοψήφισμα θα έχει απάντηση.
Όμως δημοψήφισμα δεν έχουμε δει τα τελευταία 34 χρόνια…
Και αν έχουν υπάρξει σοβαρά και σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να έχει δώσει λύση ο λαός.
Στο Σκοπιανό, μία χούφτα νεόκοπων, που ανακάλυψαν ένα όνομα τα τελευταία 50 χρόνια, αφού αντί χρησιμοποιούσαν άλλο – Βαρντάσκα – με βοήθεια Αμερικανική πιέζουν να παραχαράξουν την ιστορία.
Αυτή η ανεκτικότητα στις ΗΠΑ και οι συνεχείς παραχωρήσεις δεν κάνουν καλό στην Ελλάδα. Ας κοιτάξουν τι συμβαίνει δίπλα μας…
Στην Τουρκία για παράδειγμα, που έκλεισαν τον εναέριο χώρο στις ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράκ, που δεν τους κάνουν όλα τα… χατίρια και που έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, μάλλον ευνοϊκότερη.
Όσο για το ασφαλιστικό, αν και κανείς δεν έχει καταλάβει τα νέα μέτρα, αφού ήταν περιγραμματικά αυτά που ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, πάλι θα περάσουν, χωρίς κοινωνική αποδοχή, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και προσωπικά χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις για το μέλλον.
Αυτά που ακούσαμε δεν λύνουν. Το χειρότερο είναι ότι ούτε θα μπαλώσουν το πρόβλημα. Ακόμα και αν οι εξαγγελίες για ΦΠΑ και ποσοστώσεις τηρηθούν – κάτι που δεν έγινε εδώ και χρόνια – ούτε για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν λύνουν το πρόβλημα.
Βέβαια θα πείτε, πως είναι δυνατόν να λύσει τέτοια θέματα μία Κυβέρνηση όταν με χιονόπτωση μιας μέρας, τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές όπως τα Πατήσια και το Παγκράτι, επί τρεις ημέρες είναι κλειστά και ακόμα βλέπουμε…
Αυτή είναι η κατάντια μας.Κατάντια που δεν αξίζει σε έναν λαό που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο που δημιούργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει να επιδείξει μια κλασική εποχή στην Αρχαιότητα, μία Βυζαντινή Αυτοκρατορία που κρατά από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι σε κανέναν κατακτητή.

No comments: