Sunday, February 3, 2008

Περνά-περνά η μέλισσα !!!

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας για περίπου μία ημέρα. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, όσοι βρέθηκαν στα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Πέτρες, ρόπαλα, κράνη, φωτιές, δακρυγόνα, ξύλο, μαχαιρώματα και όλα αυτά υπό το βλέμμα της αστυνομίας που θύμιζε διαιτητή ποδοσφαιρικού αγώνα.
Λογική η αγανάκτηση των πολιτών, αφού 200- 300 άτομα αναστάτωσαν την πόλη χωρίς να κάνει κανείς τίποτα.
Απίστευτες σκηνές κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ να είναι στη μέση των δύο πλευρών, να τους περνούν ταραξίες να ρίχνουν πέτρες στους απέναντι και μετά να επιστρέφουν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας. Και αυτοί να τους βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να παραβατούν και να μην κάνουν τίποτα.
Δυστυχώς όσο και αν λένε ότι η εικόνα είναι λανθασμένη, αυτό συνέβη.
Μπορεί άθελά τους, όμως αυτή είναι η αλήθεια. Τα όσα ακούσαμε στα κανάλια, ότι δεν βλέπουν δίπλα τους ή ότι υπήρχε και άλλο μέτωπο στη ΔΕΗ και δεν προλάβαιναν, είναι απλές δικαιολογίες.
Ο πολίτης θέλει την αστυνομία να κάνει συνεχώς τη δουλειά της. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχει κι άλλες δουλειές. Πρέπει να τα προλαβαίνει όλα και όχι να αφήνει τους γνωστούς-άγνωστους όπως όλοι λένε να παίζουν το περνά-περνά η μέλισσα για 10 ώρες στο κέντρο της Αθήνας.
Τέτοιες ομάδες θα πρέπει να τις διαλύει το πολύ μέσα σε μία ώρα.
Όσο για τη διαδήλωση που κάποιοι είχαν προγραμματίσει, μάλλον θα έπρεπε να γίνει με άλλα μέτρα προστασίας από την αστυνομία, αλλά και περιφρούρησης από τους ίδιους και όχι να δίνουν «ραντεβού» ομάδες σε Σταδίου και Πανεπιστημίου!!!

No comments: