Saturday, April 19, 2008

Ο Κλαδάς κάηκε στο… 15

Η αποπομπή του Σπύρου Κλαδά από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων – πρώην ΣΔΟΕ – δεν αφορά ούτε τους ελέγχους στο Alter όπως αρκετοί προσπάθησαν να μας πείσουν. Ο Κλαδάς έπεσε μέσα στο δικό του… λάκο. Αυτόν που… έσκαψε πριν από 15 μήνες όταν δημιούργησε την προκήρυξη για τις προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης.
Έργο δικό του ήταν και όχι του Ζαχόπουλου, όπως προσπάθησαν να του φορτώσουν ορισμένοι. Ο Κλαδάς ήταν ο εμπνευστής του διαγωνισμού που ούτε λίγο ούτε πολύ πριμοδοτούσε όσους υπηρέτησαν στη δική του υπηρεσία με 15 μόρια για κάθε μήνα εργασίας.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 υποψηφίους ήταν να μην μπορούν να κερδίσουν αφού για να φτάσουν τους 18μηνήτες πριμοδοτούμενους του Κλαδά θα έπρεπε εκτός από πτυχία με άριστα και μεταπτυχιακά να έχουν και πάνω από 25 χρόνια προϋπηρεσίας και στο τέλος να περάσουν και τη συνέντευξη.
Αυτός ο διαγωνισμός με το συντελεστή «15» ήταν που τον έκαψε. Εκτός από δύο εφημερίδες που ανέδειξαν το θέμα το αθλητικό Derby και το Κυριακάτικο Βήμα πριν από έναν χρόνο, το ΑΣΕΠ στην ετήσια έκθεσή του είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό «στημένο» ενώ ο Μιχάλης Λιάπης αναγκάστηκε να τον ακυρώσει.
Φυσικά ο Σπύρος Κλαδάς, δικηγόρος στο ίδιο γραφείο με τον Κώστα Καραμανλή πήρε προαγωγή σε μία υπηρεσία που ελέγχει και μπορεί να στείλει στο «απόσπασμα» όποιον θέλει.
Εκεί ήταν που την πάτησε. Τόσο η υπόθεση του Κώστα Κουκοδήμου που τον έστειλε να μεσολαβήσει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όσο και τα όσα ακολούθησαν ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Μεγάλο πλήγμα για την Κυβέρνηση, όμως δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία κίνηση του Κώστα Καραμανλή που θα πρέπει να παραδειγματίσει όλους τους στενούς τους συνεργάτες καθώς και όλους αυτούς που τον… μνημονεύουν.
Μέχρις εδώ όλα καλά. Αρκεί να μην ακολουθήσει και ο Καραμανλής την λογική των προηγούμενων Κυβερνήσεων, τη λογική της «ανακύκλωσης» και τον δούμε σε άλλο πόστο, χρηματοδοτούμενο και αυτό από τον κρατικό κορβανά.

No comments: