Wednesday, March 26, 2008

Ρεζιλίκι Ολυμπιακών διαστάσεων

Ένα ακόμα «χαστούκι» δέχθηκε η χώρα μας. Για ακόμα μία φορά έγινε ξεφτίλα και απέδειξε ότι όλα λειτουργούν στο πόδι, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγραμματισμό. Τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, γεγονός που παρακολουθούσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι «ζωντανά» δεν πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) κατάφερε να μας ρεζιλέψει. Διαπίστευσαν ως δημοσιογράφους άτομα που διαδήλωσαν υπέρ του Θιβέτ, χωρίς να έχουν ελέγξει εάν πραγματικά εκπροσωπούν εφημερίδες και ποιες με αποτέλεσμα να είναι πολύ κοντά στους επίσημους, Έλληνες και ξένους.
Μία απλή «δουλειά» είχε να κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που κοστίζει κάθε χρόνο στον Έλληνα φορολογούμενου αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όλα αυτά να καταλήγουν στους αθλητές για την Ολυμπιακή προετοιμασία και δυστυχώς ούτε την Αφή δεν μπορεί να περιφρουρήσει.
Το πρόβλημα με την ΕΟΕ το γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Ζακ Ρογκ. Για αυτό πολλά απ’ όσα γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια «κόπηκαν». Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η περικοπή των ημερών. Μόλις έξι ημέρες για το Πεκίνο, όταν για τους Αγώνες στο Τορίνο, τους χειμερινούς ήταν δέκα. Φυσιολογικά θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον 15 ημέρες για τους Θερινούς, συμμετοχή όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών και δεκάδων ξένων. Σε όλα αυτά προσθέστε επιτηρητές για πρώτη φορά στο θεσμό, απουσία προσωπικοτήτων από τη λαμπαδηδρομία και τη μικρή επικοινωνιακή προβολή που οδήγησε σε μία απογοητευτική εικόνα την ημέρα της Τελετής, στο άδειο συγκριτικά με τις προηγούμενες Αφές από κόσμο, Αρχαίο Στάδιο.Αυτά όλα οδηγούν σε ξεπεσμό την Ολυμπιακή Ιδέα και μάλιστα από αυτούς που βαφτίζονται θεματοφύλακες.

No comments: