Monday, September 8, 2008

Ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης της κατάστασης

Όνειρο ήταν και πάει. Μία ψευδαίσθηση. Μιλάω για τον Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή. Πίστευα όλο αυτό το διάστημα, τους τελευταίους τρεις μήνες δηλαδή, που δεν εμφανιζόταν πολύ στο προσκήνιο προσπαθούσε να αλλάξει κάτι στα προβλήματα του κόσμου που τα φέρνει δύσκολα βόλτα, να δώσει λύσεις. Όμως όλα ήταν αυταπάτες. Η συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων, των δεσμεύσεων και της ομηρίας που βρίσκεται. Ξέρετε μας είναι εύκολο να ρίχνουμε τα βάρη πολλές φορές στο... περιβάλλον, που ίσως δεν ενημερώνει σωστά, δεν τον κρατά ενήμερο, τον σημερινό αλλά και προηγούμενους πρωθυουργούς, προσπαθώντας να περάσουν τις θέσεις τους και τον παραπλανούν. Με αυτό το σκεπτικό αρχίζει πάντα μία καλοπροαίρετη κριτική.
Αλλά δεν είναι έτσι.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι πλήρως ενημερώμενος για όλα τα προβλήματα, τις μπίζνες των υπουργών του, της κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο και φυσικά ασπάζεται αυτό που είπε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ότι δηλαδή ότι είναι νόμινο είναι και ηθικό. Ότι οι ιδιωτικές εταιρίες κρίνουν αξιοκρατικά και δίνουν διαφήμιση στην εφημερίδα της συζύγου του Θόδωρου Ρουσόπουλου με την ίδια ευκολία που θα έδιναν και σε εμένα ή σε εσάς αν κάνατε την ίδια προσπάθεια. Ότι ο Αριστοτέλης Παυλίδης ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση του συνεργάτη του, όμως εξακολουθεί να τον στηρίζει, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήξερε για το δώρο της SIEMENS, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλήρωσε έστω και με καθυστέρηση ενός έτους το χρέως του, ότι η σύζυγος του Γιώργου Αλογοσκούφη δεν έχει εμπλοκή με τους Γερμανούς που αγόρασαν τον ΟΤΕ και πολλά ακόμα…
Δυστυχώς για αυτή την Κυβέρνηση και το συγκεκριμένο κόμμα όπου πολλοί στήριξαν τις προσδοκίες τους για διαφάνεια και πολιτική ηθική όλα καταρρέουν. Καθημερινά έρχονται στο φως και νέες μπίζνες, νόμιμες ή νομότυπες πολλές φορές εκνευρίζοντας τους πολίτες, κάποιους άλλους τους φέρνουν σε δύσκολη θέση τους... απογειώνουν.
Το σεμνά και ταπεινά δεν ισχύει όχι επειδή κάποιοι υπουργοί, ή κομματικά στελέχη διορσιμένα σε μεγάλους οργανισμούς χωρίς καμία σχέση με τα αντικείμενα που υπηρετουν αμοίβονται πλουσιοπάροχα, αλλά επειδή όλα αυτά είναι σε γνώση του Κώστα Καραμανλή που δεν έχει καμία πλέον δικαιολογία.
Οι μάσκες έπεσαν, τώρα όσος χρόνος απομένει μέχρι τις εκλογές είναι... πίστωση χρόνου σε έναν πρωθυπουργό όμηρο του συστήματος. Πίστωση όχι μόνο για έναν τυπικό ανασχηματισμό, αλλά για ουσιαστικές αλλαγές προσώπων, θέσεων, αξιών και το κυριότερο νοοτροπίας.
Η Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι ο Καραμανλής γνωρίζει τα πάντα. Στο χέρι του είναι να αλλάξει την κατάσταση ή να μην κάνει τίποτα αφήνοντας τον λαό στο καζάνι να... βράζει. Να σταματήσει να βάζει φορολογικά βάρη με αναχρονιστικά μέτρα όπως τα τεκμήρια και άλλα γραφικά. Με ουσιαστικές φόρο-ελαφρύνσεις για τους Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας σε ποσοστό άνω του 20% και όχι να καλύπτεται πίσω από τη διεθνή οικονομική κατάσταση. Γιατί πως εξηγεί το γεγονός ότι διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κατά 30% και εδώ μετά το κύμα αυξήσεων οι τιμές δεν ακολούθησαν την ίδια πτώση, αλλά έμειναν σταθερές.Σταθερές περιμένοντας να ανέβουν και άλλο οι τιμές με το πρώτο ράλι τιμών του «αργού» το προσεχές διάστημα…

No comments: